Gespreks- en Hypnotherapie
door Wim Kijne


Stoppen met roken via hypnotherapie en gesprekstherapie

Het stoppen met roken is makkelijker als de verslaving op verschillende manieren aangepakt wordt want een hardnekkige rookverslaving is een complexe zaak. In de therapie die ik hiervoor geef ontrafelen we wat je aan het roken bindt zodat je het voorgoed achter je kunt laten. Allereerst is van belang om je motivatie voor het stoppen goed helder te krijgen en te versterken. Hiervoor stel ik allerlei vragen en daarbij maak ik geregeld gebruik van korte alledaagse trance-momenten waardoor je motivatie groter wordt en je vertrouwen groeit.

Daarnaast is het goed om ook duidelijk te krijgen wat de redenen zijn waarom je nog rookt of er nog steeds naar verlangt. Roken vervult altijd verschillende rollen bij rokers. Doorgaans beginnen mensen te roken omdat ze bij een bepaalde groep willen horen en niet al te braaf over willen komen. Later gaat roken behoeftes zoals: een pauze en een moment voor jezelf vervullen. Roken dient bij vrijwel alle rokers als een beloning; Zo zijn er nog een aantal andere behoeften die vervuld worden door het roken. Het stoppen wordt makkelijker als je manieren vindt om deze behoeftes op een andere manier te vervullen.

Je zou kunnen zeggen dat bij mensen die willen stopen met roken altijd twee innerlijke delen zijn die een tegengestelde kant op willen. Zeg maar: het rook-deel en het niet-rook-deel. Het nader leren kennen van deze twee aspecten van je is heel waardevol. Doorgaans zijn deze delen in een strijd gewikkeld. Toch willen ze beide het beste voor je. Ze hebben er alleen heel verschillende ideeŽn over. Normaliter ben je je amper of niet bewust van zulke innerlijke delen. Daardoor kun je weinig invloed uitoefenen op hun agenda's. Je kunt hier natuurlijk ook over spreken als twee gedragspatronen, of twee verzamelingen behoeftes die strijdig zijn. Vaak is het mogelijk om met ander gedrag te voldoen aan de behoeftes achter het roken. In een therapie waar gewerkt wordt met innerlijke delen, komen de beide delen uiteindelijk tot elkaar en gaan ze samenwerken. Er wordt als het ware relatietherapie gedaan met twee kanten van jou waardoor het stoppen en gestopt blijven meer onder je bewuste controle komt. Vrijwel al mijn cliŽnten genieten veel van het werken met hun innerlijke delen. Het is bijna magische manier van werken die heel vaak wonderbaarlijk goede resultaten geeft.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden manieren waarop een rookverslaving mijn praktijk aangepakt kan worden. Als je goed hypnotiseerbaar blijkt dan is het desgewenst ook mogelijk om in diepe trance suggesties te geven waarmee je interesse in roken afneemt en mogelijk zelfs verdwijnt. Dit werkt als je er werkelijk klaar voor bent om het roken achter je te laten. Ben je nog erg verdeeld over het willen stoppen of niet, dan geeft het werken met diepe trance geen blijvende resultaten. Een sterke conditionering om te roken kan helaas niet weggeveegd worden door suggesties in diepe trance. Het stap voor stap oplossen van de achterliggende behoeften en patronen werkt wel.

Gesprekstherapeut en hypnotherapeut Wim Kijne Het aantal sessies voor stoppen met roken kan afgestemd worden op jouw behoeftes. Als je er wat meer tijd voor uittrekt dan kunnen we diepgaander werken en de kans vergroten dat je voor eens en voor altijd het roken achter je laat.

De sessies kosten:Ä 80,-- Meteen na de sessie te voldoen.
Sessies duren ongeveer een uur. Afzeggen of verzetten 24 uur voor de afspraak s.v.p. via gsm: 06 - 57037770 Bij afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, breng ik de hele sessie in rekening (80 euro). Bij afzeggen binnen 8 dagen breng ik 40 euro in rekening. Het is echter altijd mogelijk om met me te overleggen of het mij goed uitklomt om een sessie te verzetten. Dan zijn er geen kosten aan verbonden.
Een aantal verzekeringen vergoeden hypnotherapie. Meer informatie hierover kun je vinden op:
http://www.hypnotherapie.nl/. Dit is de site van de Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten. Ik heb een licentie van de NBVH voor het werken als hypnotherapeut. Mijn lidnummer is: 04038 De NBVH geeft onder meer richtlijnen uit voor goede praktijkvoering en hier houd ik me natuurlijk ook aan.

De therapie gaat het snelst als je wekelijks een sessie neemt. Een sessie begint altijd met een voorgesprek waarin besproken wordt wat we in de sessie gaan doen. Als we besluiten iets met hypnotherapie te gaan doen, dan maak ik altijd een duidelijke afspraak met je wat we daarin wel en niet gaan doen. Als je een aantal sessies wilt doen dan begint dit doorgaans met een uitgebreid intakegesprek. Daar besteden we dan de hele eerste sessie aan. Normaliter gebreurt er al wel wat therapeutisch werk in de intake.

Voor afspraken en meer informatie:

Wim Kijne
tel: 020 - 6 766 055
gsm: 06 - 57037770

Praktijkadressen:

Bilderdijkstraat 165 a
Amsterdam

Therapie en cursus centrum: Cordium De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Marialaan 86
6576BH Ooij

e-mail: therapie@Hemi-Medi.nl

De sessies worden gegeven in Amsterdam, op maandag, dinsdag en donderdag aan de Bilderdijkstraat 165 a in een winkeltje dat de naam Barbiera draagt. Op vrijdagmiddag in Nijmegen en op de andere dagen in Nijmegen of Ooij.

Laatste aanpassing 3 Juli 2018

Reacties van Wim's clienten Reacties van Wim's clienten
Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie
Alles over de Hemi-Medi ontspannings-cd's
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi