Reacties van Wim's clienten

Reacties van Clienten op therapiesessies door Wim Kijne

Na jarenlang verslaafd te zijn geweest aan cannabis, heeft Wim mij uitstekend geholpen in het los komen ervan. Ik leerde om veel beter bij mijn gevoelens te komen. Ik had me niet gerealiseerd dat dit wel beter mocht. Kundig en stapsgewijs heeft Wim me geholpen om mijzelf te verrijken als mens.

In mijn drukke leven, waar werken en zorgen voor kinderen centraal staat, heeft Wim mijn gereedschapskist aangevuld met nieuwe 'tips en tricks' waardoor ik prettiger en veel meer ontspannen in het leven sta.

"Wim heeft mij heel fijn en professioneel geholpen in een moeilijke fase in mijn leven.

Ik was erg rationeel ingesteld, en gewend aan drukte, succes, geld en voorspoed. Tot ik vastliep, mij depressief voelde en problemen veroorzaakte in mijn relatie.

Omgaan met emoties had ik blijkbaar nooit geleerd, en deze beter herkennen en voelen bleek de sleutel naar herstel. Het duurde aardig wat sessies voordat we (naar mijn idee) bij de kern kwamen, maar achteraf snap ik helemaal waarom ik allerlei zaken moest aanpakken waarvan mij eerst niet duidelijk was, wat dat er mee te maken had."

Ik deed bijna alle sessies via skype. Wim is erg scherp, en pikt emoties en non-verbale signalen evengoed op. Wim hield mij als wetenschappelijk ingestelde 'no-nonsens' figuur vele malen een spiegel voor, maar liet me altijd in mijn waarde. Ik heb veel geleerd en ben heel gelukkig dat ik deze weg ben ingeslagen.

"Na mijn zoveelste zoektocht naar therapie kwam ik, op Wim's site terecht en wat ik las sprak me aan. Toendertijd voelde ik me helemaal aan de grond, in een totale burn-out met angst- en depressieklachten en na verschillende therapieŽn en medicijnen geprobeerd te hebben ging ik op zoek naar iets anders omdat dit alles niet gewerkt had. Ik had wel wat voorbehoudens aangezien ik al met meerdere therapeuten en behandelingen te maken had gehad. Ook dacht ik dat hij misschien wel wat te esoterisch voor mij was. Echter bleek, in ons eerste telefonisch contact al, dat ik met iemand te maken had die echt wist waar ik het over had. Niet alleen uit kennis maar ook uit eigen gevoel en ervaring. Juist dat stuk was belangrijk voor mij. Na mijn eerste sessie werd deze indruk alleen maar gesterkt.

Wim's aanpak voor mij was een gecombineerde therapie van cognitieve-, gespreks- en gevoelsaspecten. Ook merkte ik dat hij goed is in het totaalplaatje zien en niet, zoals veel psychologen doen, op alleen dat ene aspect in gaan wat op zich wel een probleem is maar niet het totaalplaatje is van de feiten van het dagelijks leven en de daarbij behorende problemen. Ook kan hij problemen en klachten van verschillende kanten zien en benaderen, wat ik een bijzondere kwaliteit vind.

Ik kan nu achteraf oprecht zeggen dat Wim iets gelukt is wat talloze andere therapieŽn en medicijnen niet gelukt was: hij heeft me er weer bovenop geholpen! De vele goede Ďgereedschappení die hij me heeft meegegeven gebruik ik nog dagelijks en hebben nog steeds effect. Dat vind ik erg bijzonder."

zon boven de wolken-klein (59K) "Emotieles

Met veel plezier doe ik sessies bij Wim, hij is doortastend en duidelijk en komt snel to the point. Wim is ook goed op de hoogte van maatschappelijke en economische ontwikkelingen, waardoor hij op veel vlakken een fijne gesprekspartner is.

Wim kan je goed helpen om het hele spectrum van (soms verwarrende) emoties goed te doorgronden.

Ik denk weleens bij mezelf, ik zit op emotieles en leer zo mijn emoties kennen en kan er beter mee omgaan.

Wat ik prettig vind is dat Wim je goed kan helpen om een duidelijk overzicht en inzicht te krijgen in de onderwerpen die je bezig houden. Door middel van concrete actiepunten kun je met Wim goed aan jezelf werken.Dit maakt de zaken waar je bewust of onbewust mee bezig bent beter te bevatten. En uiteindelijk stelt het me in staat om nieuwe inzichten te implementeren."

"Wim heeft mij laten zien hoe ik op een andere Ė positieve - manier naar mezelf kan kijken en liefdevoller kan omgaan met mezelf. Hij heeft mij geleerd hoe ik mijn gevoel beter kan voelen en verwerken, in plaats van dingen heel rationeel te benaderen. Hij deed dit op een confronterende, soms plagende manier, maar wel met alle respect. Vooral door mij te stimuleren om in het hier en nu te blijven en mijn doel in het vizier te houden. Hij voelde feilloos de manier aan waarop ik het best te benaderen ben. Met deze hulp van Wim heb ik een start gemaakt om mijn ĎallergieŽní in het leven en ongezond gedrag onder ogen te komen en om te buigen naar iets positiefs."

"Wim heeft een prettige werkwijze. Hij is duidelijk en weet de dingen en hun achtergronden helder op de juiste plek te krijgen wat heel inzichtelijk werkt. Daarbij heeft hij een prettige persoonlijkheid en schuwt hij het niet om tijdens de sessies (waarvan er trouwens niet heel veel nodig zijn) ook iets van zich zelf te laten zien.

Er was veel onrust in mijn hoofd was door akelige voorvallen uit het verleden die in mijn aandacht bleven komen. Ik begon last te krijgen van opgebouwde wrokgevoelens en zocht hierom een hypnotherapeut. Door Wim hem heb ik weer lucht en ruimte in mijn gevoelssysteem. Mijn hoofd is rustig en ik voel me heel prettig in mijn vel zitten. Ik heb, door de begeleiding van Wim, een paar voor mij belangrijke stappen kunnen zetten:

ik voel nu heel duidelijk dat ik liefde niet hoef te verdienen door me uit te sloven voor anderen (vaak tegen mijn zin in);

mijn bestaansrecht is er gewoon, met de mooie en minder mooie kanten;

ik ben me meer bewust van mijn eigen keuzes en het accepteren van de gevolgen daarvan;

ik zie het eigen ego meer in perspectief en heb geleerd mijn emoties in hun waarde te laten door ze te voelen en daardoor te kennen en zo nodig te verwerken in plaats van weg te stoppen of weg te denken."

raindropsonroses-website (70K) "Ik had last van een irrationele angst: De angst om met name in een zakelijke omgeving niet uit mijn woorden te kunnen komen. Langzamerhand sloot ik mij steeds meer af voor situaties waarin ik geconfronteerd zou kunnen worden met deze angst. In het begin vermeed ik het houden van presentaties, later vermeed ik het woord te voeren in een groot zakelijk gezelschap en uiteindelijk vermeed ik zakelijke gesprekken in het algemeen. Ik heb verschillende therapieŽn zonder succes gevolgd maar pas bij Wim wisten wij het samen hanteerbaar te maken en ben ik enorm vooruitgegaan. Wim heeft, naast het feit dat hij een warm en prettig mens is om mee om te gaan, een drietal bijzondere eigenschappen die mij onvoorstelbaar goed geholpen hebben:

"In mijn leven heb ik al aardig wat gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en therapie en inmiddels is het ook mijn vak. En dat maakt het kiezen van een goede begeleider niet altijd even makkelijk. Ik heb nogal wat eisen... Wim is iemand waar ik met een gerust hart aanklop voor het uitwerken van een vraag. Wanneer ik vastloop en niet meer weet hoe ik zelf verder kan met de thematiek die ik bij mezelf ontdek, dan is het tijd voor een Wim-momentje; een sessie met Wim.

Wim werkt met wat er is. Hij doet geen aannames maar luistert goed naar wat ik zeg. Hij weet feilloos uit mijn verhaal naar voren te halen waar mijn behoefte ligt en wat mij zal helpen om de volgende stap te zetten.

Ik ervaar Wim als bescheiden en toch stevig. Als sturend en daarnaast met veel ruimte voor mijn 'ik'. Ik mag er helemaal zijn zoals ik ben, met mijn problemen en mijn gekkigheden. Precies zoals het wat mij betreft moet zijn."

vlinder-website (91K) ďIk was gewend om rationeel en door middel van het veranderen van denkpatronen om te gaan met (door mij ongewenste) gevoelens, zoals verdriet of angst.

Het rationeel benaderen hielp niet altijd en zeker niet tegen mijn angst om auto te rijden. Dat deed ik wel zo af en toe maar zat met stressverschijnselen achter het stuur wat in geval van moeilijke situaties op de weg, de angst alleen maar groter maakte voor de volgende keren dat ik moest autorijden.

Wim heeft mij geleerd hoe ik mijn gevoel beter kan voelen en verwerken. Dus ook de angst die ik tijdens en na het autorijden voelde. Daarnaast heeft hij met mij gewerkt aan een manier waarop ik mijzelf snel, in een ontspannen en prettige staat kan brengen in geval van een stresspiek op de weg. De methoden die ik bij Wim geleerd heb, pas ik zo nodig nog steeds toe in mijn leven, hoewel de frequentie afneemt, aangezien ik door deze methodes sneller in beter in staat ben om met stresspieken of andere gevoelens om te gaan.

Wim voelde feilloos de manier aan waarop ik het best te benaderen ben. Hij heeft mij diverse malen gerust gesteld of dingen helder gemaakt, door het inbrengen van zijn eigen ervaringen.

Met deze hulp van Wim heb ik een start gemaakt om van mijn rijangst af te komen en met plezier auto te rijden en kan ik in het algemeen ook beter met mijn emoties omgaan. Daarnaast is door de toegenomen mobiliteit in het verkeer mijn wereld een stuk groter geworden en kan ik nu eindelijk wťl die baan aannemen waarin mobiliteit verwacht wordt en is bijvoorbeeld het volgen van een opleiding in moeilijk bereikbare plaatsen voor mij geen probleem meerĒ.


Dit zegt een client uit Engeland na een dozijn sessies via Skype:

'I've been working with Wim for several months and I can honestly say he's had a profound impact on my wellbeing. He's incredibly compassionate and skillful, as well as being very knowledgeable about so many important and relevant topics. Wim has helped me process deep feelings in a way that no other therapist has ever been able to, which has been absolutely crucial for me.

Not only do I feel I make huge progress during our sessions, but he has given me specific tools to be able to continue the work I need to do on my own, and these have been invaluable. I can't recommend Wim highly enough. He's an absolute diamond, and affordable too! 10/10'


Laatste aanpassing 16 April 2024

terug naar:
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar de Hemi-Medi ontspannings-cd's Terug naar: ?>