Gespreks- en Hypnotherapie
door Wim Kijne

Opleidingen van therapeut Wim Kijne

Mijn hypnotherapie opleiding heb ik gevolgd bij "Academie Hypnos". Hier heb ik een vierjarige opleiding gevolgd. Hierdoor heb ik een officieel HBO diploma: "Hypnotherapie en intergrale psychosociale therapie". Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar de hersengolven van cliŽnten tijdens hypnotherapie-sessies. Hiervoor heb ik de cliŽnten aan een EEG-apparaat verbonden tijdens de sessie. Het was nogal een avontuur want ik wist niet of ik werkelijk iets zinnigs zou kunnen vinden. Gelukkig leverde het boeiende resultaten op. Een voorbeeld van een sessie is te vinden op deze pagina: Hypnotherapiesessie over fantasieŽn. Hier vind je eerst een beschrijving van de sessie met daarna, voor de liefhebbers wat resultaten van de hersengolvenregistratie tijdens deze sessie.

Handboek voor gevoelige mensen (17K) Ik heb 5 jaar psychologie gestudeerd aan de VU te Amsterdam (niet afgestudeerd als psycholoog wel een HBO diploma als hypnotherapeut). In diezelfde tijd deed ik ook intuÔtieve ontwikkeling cursussen bij Rosemarijn Roes in Amsterdam. Vervolgens heb ik, in centrum de Roos te Amsterdam, intuÔtieve ontwikkeling cursussen gegeven samen met individuele therapie. Daar stopte ik voor een aantal jaren mee omdat ik meer aandacht aan mijn eigen persoonlijke groei wilde geven. In deze periode heb ik onder meer gewerkt in de automatisering. Mijn activiteiten op persoonlijke groei gebied namen weer vorm aan met een workshop over het met beide benen op de grond blijven staan genaamd "Get Grounded". Dit was in Stansted Hall: het hoofdkwartier van de Engelse spiritisten (samen met Justin Cooper). Vervolgens ontwikkelde ik de Hemi-Medi cd's waar ik een aantal workshops en lezingen over gegeven heb. Sinds begin 2001 geef ik weer therapiesessies in Amsterdam. In juli 2009 is mijn tweede boek uitgekomen: Leren omgaan met emoties. Mijn eerste boek heeft nu zijn vierde druk. Het kwam uit in Mei 2005 Handboek voor gevoelige mensen bij uitgever: Lezerspoort. Mijn boeken zijn gewoon via de reguliere boekhandel te koop.

Laatste aanpassing 28 Juni 2018

Reacties van Wim's clienten Reacties van Wim's clienten
Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie
Alles over de Hemi-Medi ontspannings-cd's
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi