Gespreks- en Hypnotherapie
door Wim Kijne

Therapie voor Homo / Gay mannen

Voor homo-mannen kan het prettig zijn als je therapeut zelf ook homoseksueel is. Je kunt er dan zeker van zijn dat je therapeut homo-zijn als iets goeds beschouwt en helemaal op zijn gemak is met jouw seksuele voorkeur.

Gesprekstherapeut en hypnotherapeut Wim Kijne Ik (Wim Kijne) ben gespreks- en hypnotherapeut én ik ben homoseksueel. Uit eerste hand heb ik ervaringen met, en kennis van, de gay wereld. Ik zal niet raar opkijken van onderwerpen als cruising, gay sauna, monogame homo-relatie of open homo-relatie, exhibitionisme, voyerisme, vallen op jongens, SM, fetishisme, seksfeesten, internet dating, allerlei angsten en verlangens verbonden met gay zijn, erectie problemen (impotentie), HIV, AIDS, veilig/onveilig vrijen, seksueel misbruikt zijn, etcetera. Onderwerpen voor de therapie kunnen ook zijn: hoe vertel ik dat ik homo ben of andere coming-out issues. Ik werk ook graag met "slagroom op de appeltaart onderwerpen". Hier versta ik onder dat je je gelukkig voelt in het leven maar er nog wat meer uit wilt halen. Daarbij kan het gaan om je wat meer op je gemak te voelen in het gay uitgaansleven, of relatietherapie om je homo-relatie beter te laten werken. Meer zelfvertrouwen verwerven, meer plezier halen uit seks, hoe je meer succes kunt hebben bij het flirten.

Ik geef niet alleen aan homo-mannen therapie. Aan andere mensen heb ik ook veel te bieden. Soms zal dat ook met mijn homoseksualiteit te maken hebben omdat dit me bijvoorbeeld wat afstand geeft van wat er speelt in de relaties van mannen en vrouwen. Die afstand kan heel verhelderend werken. Daarnaast ben ik goed geschoold op het gebied van gesprekstherapie of counceling en hypnotherapie en ik heb zelf ook het een en ander doorgemaakt en verwerkt. Wat het vaak makkelijk voor me maakt om me in te leven.

Waarvoor therapie?

In psychotherapie gaat het vaak om gevoelens en gedragspatronen die je graag anders wilt. Therapie komt van pas als je zelf niet zo veel verder komt of als je graag sneller vooruit wilt. Doorgaans zal het ook prettiger zijn om niet in je eentje bezig te zijn met je problemen en onprettige gevoelens. Bijvoorbeeld: als angst een rol speelt, is het veel prettiger om iemand anders erbij te hebben als je 'die angst in de ogen kijkt'. Ook zien twee meer dan één. Zeker op het gebied van therapie gaat dit op omdat een ander van buiten af naar jou kijkt. Het werkt al heel goed om wat er bij je speelt aan een bekende uit te leggen. Als je iets duidelijk aan een ander over wilt brengen, zul je het zelf ook meer helder krijgen. Praten met een bekende geeft deze voordelen als die ander goed kan luisteren. Een goede therapeut kan dieper kijken en uitgebreider hulp bieden door zijn training en ervaring.

Ik, als psychotherapeut, vind het vooral van belang om de juiste vragen te stellen waardoor we allebei duidelijk krijgen 'hoe de vork precies in de steel zit'. Ook stel ik graag vragen waardoor mijn cliënt zijn of haar eigen oplossing kan vinden. Hierbij word ik geholpen door mijn kennis en ervaring op het gebied van gevoelens en gedragspatronen. Ook intuïtieve ingevingen komen hier aan te pas.

Ik geloof in het delen van kennis van therapeut naar cliënt. Een goede therapeut weet veel over het mens zijn. Dat is zijn specialisatie. Het delen van die kennis kan een cliënt geweldig helpen. Ik vind het ook van groot belang om mijn cliënt geregeld een samenvatting te geven van wat ik meen dat ik hem/haar heb horen vertellen en te zeggen wat ik begrijp uit wat ik gehoord heb. Ik weet daardoor zeker of ik het goed begrepen heb en mijn cliënt weet ook zeker dat ik hem of haar begrepen heb. Daarnaast maakt het vaak voor de cliënt veel duidelijk om nog eens in andere woorden terug te horen wat hij/zij over zichzelf verteld heeft. Ik geloof niet in confronterende interpretaties van de therapeut over zijn cliënt. Ik stel liever vragen waardoor mijn cliënt binnen zichzelf ontdekken hoe het precies in elkaar steekt en dat is veel krachtiger.

Hypnotherapie komt prachtig van pas bij het begeleiden van een cliënt bij het vinden van de antwoorden in zichzelf. Meer over Hypnotherapie

Relatietherapie voor mannen

In relatietherapie ligt de nadruk doorgaans op verbeteren van de communicatie. Daarbij stel ik allerlei eenvoudige oefeningen voor waardoor groter bewustzijn ontstaat over wat er precies gebeurt in de communicatie. Hiernaast geef ik informatie over wat ik zie dat er speelt in de relatie. Redenen voor homo-relatietherapie kan zijn: vreemd gaan, al of niet een open relatie, problemen op seks gebied en natuurlijk zaken als geregelde ruzie, sleur etc.

werkgebied en kosten

De therapie die ik geef, is geschikt voor de meeste hulpvragen op psychisch gebied en zelfs voor een aantal op lichamelijk vlak. Je kunt hierbij denken aan: gevoelens of emoties waar je last van hebt, meer zelfvertrouwen, problemen op je werk, depressies, angsten, verslavingen, stoppen met roken, eetproblemen, afslanken, eenzaamheid, relatieproblemen, sociale problemen, energietekort, liefdesproblemen, ondersteuning bij rouwprocessen, pijnklachten, versterking van je immuunsysteem, versnelling van genezing, seksuele problemen, erectiestoornissen, seksueel misbruik, zingevingsvraagstukken, burn-out, overwerkt zijn, issues rondom gay lifestyle, homo- en biseksualiteit. Ook als je op de een of andere manier meer uit je leven wilt halen: zo kun je met hypnotherapie oefenen om anders om te gaan met situaties waarin je graag anders zou willen reageren. Reacties van Wim's clienten

Natuurlijk ben je helemaal welkom om over de telefoon of via de E-mail uit te vinden of ik de geschikte persoon voor jou ben. Ik begrijk heel goed dat psychotherapie nemen een flinke stap kan zijn. Dus ik snap het ook als je wat tijd neemt om daarover te beslissen en mij wat vragen stelt.

De sessies kosten:€ 85,-- Hypnotherapie is vrijgesteld van btw. Op de dag de sessie te voldoen. Sessies duren in princype een uur, met wat ruimte voor incidentele uitloop.
Relatietherapie kost 170 euro per sessie van 1 1/4 uur.
Afzeggen of verzetten 24 uur voor de afspraak s.v.p. via gsm: 06 - 570 37770

Ik ben niet meer lid van een beroepsvereniging. Ik was zo'n 20 jaar lid van de NBVH. Zij gaven richtlijnen uit voor goede en veilige therapie, hier houd ik me natuurlijk nog steeds aan.

Het aantal therapiesessies is afhankelijk van wat je doel met de therapie is. Je kunt prima voor slechts één sessie komen. Daarmee kun je veel verder komen. Ook kun je vooraf een aantal sessies kiezen waarin je je doel wilt bereiken. Ik zal dan met je bespreken wat we in dat aantal sessies kunnen bereiken. Natuurlijk kun je ook open laten hoe lang de therapie gaat duren. De meeste cliënten doen ongeveer vijf tot tien sessies. Daarin leren ze hoe ze zelf hun problemen aan kunnen pakken. Ook cliënten met voor depressies kunnen in vijf sessies al zo ver zijn dat ze zich veel beter voelen en zonder verdere hulp van mij hun depressies op kunnen lossen. Soms kiezen mensen echter om voor een wat langere tijd door me begeleid te worden.

De therapie gaat het snelst bij wekelijkse sessies. Een sessie per twee of vier weken kan echter ook wel. Doorgaans vermindert de frequentie van de sessies als de therapie wat verder is.

Een sessie begint altijd met een voorgesprek waarin besproken wordt wat we in de sessie gaan doen. Als we besluiten iets met hypnotherapie te gaan doen, dan maak ik altijd een duidelijke afspraak met je wat we daarin wel en niet gaan doen. Als je een aantal sessies wilt doen dan begint dit doorgaans met een uitgebreid intakegesprek. Daar besteden we dan de hele eerste sessie aan. Gewoonlijk gebeurt er al wel wat therapeutisch werk in de intake.

Meer informatie over mijn opleidingen en achtergrond

Voor afspraken en meer informatie:

Wim Kijne
gsm: 06-57037770
e-mail: therapie@Hemi-Medi.nl

Praktijkadres:

In Ooij bij Nijmegen:
Marialaan 86
6576BH Ooij

De sessies, bij Nijmegen, in Ooij vinden plaats op alle dagen afhankelijk van mijn andere afspraken. In het weekend kan desgewenst ook.

Sessies via Skype of de telefoon zijn ook goed mogelijk. Hier heb ik al zo'n tien jaar ervaring mee doordat ik ook sessies gaf aan cliënten in andere delen van de wereld.

tav. de huidige situatie met het nieuwe corona virus: Ik let extra op het schoonmaken van de opervlakken waar me contact mee maken en ook was ik mijn handen voor en na het ontmoeten van cliënten. Tijdens de sessie zitten we ongeveer twee meter van elkaar vandaan.

Sessies in het Engels zijn ook goed mogelijk. Ik geef al sessies in het Engels zolang als ik therapie sessies geef. Informatie in het Engels: Psychotherapy Counselling and Hypnotherapy with Wim Kijne online with Skype and in Ooij near Nijmegen

Laatste aanpassing 6 december 2023

Reacties van Wim's clienten Reacties van Wim's clienten
Naar de veelgestelde vragen Links
Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie
Alles over de Hemi-Medi ontspannings-cd's
E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi