Gespreks- en Hypnotherapie
door Wim Kijne

Gesprekstherapie en Hypnotherapie met Wim Kijne

Gesprekstherapeut en hypnotherapeut Wim Kijne In psychotherapie gaat het vaak om gevoelens en gedragspatronen die je graag anders wilt. Therapie komt van pas als je zelf niet zo veel verder komt of als je graag sneller vooruit wilt. Doorgaans zal het ook prettiger zijn om niet in je eentje bezig te zijn met je problemen en onprettige gevoelens. Bijvoorbeeld: als angst of panniek een rol speelt, is het veel prettiger om iemand anders erbij te hebben als je 'die angst in de ogen kijkt'. Ook zien twee meer dan één. Zeker op het gebied van therapie gaat dit op omdat een ander van buiten af naar jou kijkt. Het werkt al heel goed om wat er bij je speelt aan een bekende uit te leggen. Als je iets duidelijk aan een ander over wilt brengen, zul je het zelf ook meer helder krijgen. Praten met een bekende geeft deze voordelen als die ander goed kan luisteren. Een goede therapeut kan dieper kijken en uitgebreider hulp bieden door zijn training en ervaring.

Ik, als psychotherapeut, vind het vooral van belang om de juiste vragen te stellen waardoor we allebei duidelijk krijgen 'hoe de vork precies in de steel zit'. Ook stel ik graag vragen waardoor je jouw eigen oplossing kan vinden. Hierbij word ik geholpen door mijn kennis en ervaring op het gebied van gevoelens en gedragspatronen. Ook intuïtieve ingevingen komen hier aan te pas.

Ik geloof in het delen van kennis van therapeut naar cliënt. Een goede therapeut weet veel over het mens zijn. Dat is zijn specialisatie. Het delen van die kennis kan een cliënt geweldig helpen. Ik vind het ook van groot belang om mijn client geregeld een samenvatting te geven van wat ik meen dat ik hem/haar heb horen vertellen en te zeggen wat ik begrijp uit wat ik gehoord heb. Ik weet daardoor zeker of ik het goed begrepen heb en mijn cliënt weet ook zeker dat ik hem of haar begrepen heb. Daarnaast maakt het vaak veel duidelijk om nog eens in andere woorden terug te horen wat je over jezelf verteld hebt. Ik geloof niet in confronterende interpretaties van de therapeut over zijn cliënt. Ik stel liever vragen waardoor mijn cliënt binnen zichzelf ontdekken hoe het precies in elkaar steekt en dat is veel krachtiger.

Hypnotherapie komt prachtig van pas bij het begeleiden van een cliënt bij het vinden van de antwoorden in zichzelf. Hypnotherapie is bijzonder geschikt om angst en panniek op te lossen en hypnotherapie-technieken maken het makkelijk om met gevoelens in kontakt te komen die verwerkt moeten worden. Meer over Hypnotherapie

Ik heb een Geleide ontspanning cd gemaakt die je gratis kunt uitproberen.

werkgebied en kosten

De therapie die ik geef, is geschikt voor de meeste hulpvragen op psychisch gebied en zelfs voor een aantal op lichamelijk vlak. Je kunt hierbij denken aan: gevoelens of emoties waar je last van hebt, meer zelfvertrouwen, problemen op je werk, depressies, angsten, verslavingen, stoppen met roken, eetproblemen, afslanken, eenzaamheid, relatieproblemen, sociale problemen, energietekort, liefdesproblemen, ondersteuning bij rouwprocessen, pijnklachten, versterking van je immuunsysteem, versnelling van genezing, seksuele problemen, seksueel misbruik, zingevingsvraagstukken, overwerkt zijn, overspannen, burn-out, slaapproblemen en slapeloosheid, tinnitus (oorsuizen), omgaan met hooggevoeligheid / HSP, issues rondom gay lifestyle, homo- en biseksualiteit. Ook als je op de een of andere manier meer uit je leven wilt halen: zo kun je met hypnotherapie oefenen om anders om te gaan met situaties waarin je graag anders wilt reageren. Daarnaast kan ik je begeleiden tot het ervaren van het Zelf: dat wat je ten diepste bent. Dit wordt wel zelfrealisatie genoemd. Daarmee kom je volledig in het 'hier en nu'. reacties van clienten Een van mijn liefhebberijen is alles weten over gezondheid en voeding. Daardoor kan ik je ook op dat vlak begeleiden als je fitter en gezonder wilt worden of wilt wilt afvallen. Ook bij energieproblemen en dergelijke kan ik je zowel op het fysieke vlak begeleiden als op het psychische. Ik heb extra kennis over candida overheersing oplossen in de darmen en het aanpakken van kwik problemen via het Andy Cutler protocol. Deze twee uitten zich doorgaans zowel fysiek als psychisch en op dat snijvlak heb ik aardigwat kennis.

Natuurlijk ben je helemaal welkom om over de telefoon of via de E-mail uit te vinden of ik de geschikte persoon voor jou ben. Ik begrijk heel goed dat psychotherapie nemen een flinke stap kan zijn. Dus ik snap het ook als je wat tijd neemt om daarover te beslissen en mij wat vragen stelt.

De sessies kosten:€ 85,-- Hypnotherapie is vrijgesteld van btw. Bij coaching komt er 21% BTW bij. Meteen na de sessie te voldoen.
Met ingang van 2021 ben ik niet meer lid van een beroepsvereniging. De regels werden steeds meer als een keurslijf. Ook wil ik niet zo veel registreren als de vereniging verplicht vanwege privacyoverwegingen. Hierdoor vergoeden de verzekeringen de sessies niet.

Het aantal therapiesessies is afhankelijk van wat je doel met de therapie is. Je kunt prima voor slechts één sessie komen. Daarmee kun je veel verder komen. Ook kun je vooraf een aantal sessies kiezen waarin je je doel wilt bereiken. Ik zal dan met je bespreken wat we in dat aantal sessies kunnen doen. Natuurlijk kun je ook open laten hoe lang de therapie gaat duren. De meeste cliënten doen ongeveer vijf tot tien sessies. Daarin leren ze hoe ze zelf hun problemen aan kunnen pakken. Ook cliënten met depressies kunnen in vijf sessies al zo ver zijn dat ze zich veel beter voelen en zonder verdere hulp van mij hun depressie kunnen aanpakken. Hiervoor is wel nodig dat er nog wat vertrouwen is om te kunnen genezen. Anders duurt het langer of is meer intensieve begeleiding nodig.

De therapie gaat doorgaans het snelst bij wekelijkse sessies. Een sessie per twee of vier weken kan echter ook wel. Doorgaans vermindert de frequentie van de sessies als de therapie wat langer loopt.

Een sessie begint met een voorgesprek waarin besproken wordt wat we in de sessie gaan doen. Uitgebreid intakegesprekken doe ik niet meer. Ik ga liever meteen met je aan het werk. Met mijn manier van werken krijg ik vanzelf duidelijk hoe voorzichtig ik met je moet zijn.

Meer informatie over mijn opleidingen en achtergrond

Voor afspraken en meer informatie:

Wim Kijne
gsm: 06-57037770
e-mail: therapie@Hemi-Medi.nl

Praktijkadres:

In Ooij (bij Nijmegen):
Marialaan 86
6576BH Ooij

De sessies, bij Nijmegen, in Ooij vinden plaats op alle dagen van de week afhankelijk van mijn andere afspraken. In het weekend kan desgewenst ook.

Sessies via Skype of de telefoon zijn ook goed mogelijk. Hier heb ik ruime ervaring mee.

tav. de huidige situatie met het nieuwe corona virus: Ik let extra op het schoonmaken van de opervlakken waar me contact mee maken en ook was ik mijn handen voor en na het ontmoeten van clienten. Tijdens de sessie zitten we ongeveer twee meter van elkaar vandaan.

Sessies kunnen overigens in het Engels gevoerd worden. Ik geef al sessies in het Engels zolang als ik therapiesessies geef. Informatie in het Engels: Psychotherapy Counselling and Hypnotherapy with Wim Kijne on Skype and near Nijmegen

Laatste aanpassing 6 december 2023

Reacties van Wim's clienten Reacties van Wim's clienten
Hypnotherapiesessie over fantasieën met hersengolven registratie Hypnotherapiesessie over fantasieën met hersengolven registratie
Alles over de Hemi-Medi ontspannings-cd's
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi