Hemi-Medi
cd's voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie


Sterkere versies

In de eerste maanden dat je naar de Hemi-Medi cd gaat luisteren ontstaan er prettige gevoelens bij het luisteren. Dit is vergelijkbaar met de endorfines die bij joggers en andere sporters ontstaan. Je hersenen belonen je omdat je een activiteit uitvoert die heilzaam is. Vermoedelijk gebeurt dit bij het luisteren naar de Hemi-Medi cd's vanwege de ontspanning en omdat je hersenen een leerproces ondergaan. Ze leren namelijk om te reageren op de binaural beat tonen en daarbij worden ze er beter in om rustige hersengolven in de hele hersenen te genereren. Na zo'n maand of 4 tot 6 hebben je hersenen dit leerproces wel afgerondt en dan komen er minder endorfines vrij bij het luisteren. Je kunt dit ervaren alsof de cd minder sterk voor je werkt. Natuurlijk wordt je er nog steeds wel ontspannen van.

Je kunt je hersenen opnieuw zo'n groeistimulans geven door een cd met sterkere binaural beat tonen te gaan gebruiken. Je ervaart dan weer de prettige gevoelens van de endorfines die vrij komen en dat is prettig. Bovendien gebeurt er ook werkelijk iets met je. Je maakt een persoonlijke groei door en die groei is sterker bij een sterkere cd. (Ik zeg niet dat je de Hemi-Medi cd's kunt gebruiken als vervanger voor therapie. Als je serieuze ongemakken in je leven ervaart, dan raad ik je zeker aan om een goede therapeut te vinden. Psychotherapie is de laatste 10 jaren veel beter geworden. De Hemi-Medi cd's zijn een stimulans voor persoonlijke groei. Zoals veel andere zaken dat ook zijn. Bijvoorbeeld je creatief uitten, een nieuwe vriendschap, wandelen, reizen etc.)

Nu is het belangrijk dat de persoonlijke groei die door de cd's gestimuleerd wordt, niet te snel gaat want dan ondervind je er ongemak van. Hierom is het van belang dat je minstens twee maanden ten minste om de dag naar één van de cd's geluisterd hebt. Doorgaans raad ik echter aan om pas na 6 maanden dagelijks luisteren naar een sterkere versie over te stappen. Als je minder vaak luistert dan dagelijks, dan kun je dus ook best later overstappen op een sterkere versie. Je merkt dat je aan een sterkere versie toe bent doordat je het gevoel krijgt dat de cd je niet meer zo veel doet als in het begin.

Hoe worden sterkere versies gemaakt?

De binaural beat tonen bestaan uit twee tonen die een klein beetje verschillen in toonhoogte. Dit verschil bepaalt de trilling van de binaural beat's. en dat geeft de invloed op de hersengolven. Bij de basisniveau cd is dit verschil aanvankelijk 10 Hertz (alfa-golven) en uiteindelijk 2,5 Herz (delta-golven). Een cd kan sterker gemaakt worden door basistonen zelf lager te maken.

Bijvoorbeeld:

210 Herz links en 200 Herz rechts geeft een verschil van 10 Herz en dus worden er alfa-golven gestimuleerd.
110 Herz links en 100 Herz rechts geeft een verschil van 10 Herz dus ook hier worden alfa-golven gestimuleerd. De invloed die uitgeoefend wordt is echter veel sterker. Dit is goed merkbaar. Iemand die naar te lage binaural beat tonen luistert krijgt gevoelens van overbelast zijn, alsof er te veel gebeurt in zijn leven. Hierom is het van belang om niet naar een sterkere versie te luisteren voordat je er echt aantoe bent. Een sterkte die goed bij je past geeft ook betere resultaten.

Welke sterkere versies zijn er?

De lichtste versie van de Hemi-Medi cd's is het Forest Concert theta Hier gaan de binaural beat's minder laag dan bij de basisniveau cd. Namelijk tot 4 Herz (theta-golven) in plaats van 2,5 Herz (delta-golven).

De gewone cd is het basisniveau.

De daaropvolgende sterkte is niveau II Op deze cd zijn de tonen lager terwijl de binuaral beat's gelijk blijven aan de basisniveau cd. De niveau II cd's zijn ook te krijgen in lagere binaural beat frequentie. De gewone cd gaat tot 2,5 Herz. De opvolgende versies zijn: niveau II, 1,5 Herz en niveau II, 0,5 Herz. Dit werkt als sterkere versie. Het is van belang voldoende vaak geluisterd te hebben naar de gewone versie voordat je overgaat tot een cd met lagere binaural beat tonen.

Hierop volgt niveau III deze is ook verkrijgbaar in een 2,5, 1,5 en 0,5 Herz versie

Een sterkere versie bestellen kan via het Bestelformulier. Geef dan even in het opmerkingenveld aan dat je een sterkere versie wilt en eventueel welke sterkte. Vermeld alsjeblieft ook even of je reeds geregeld naar een basisniveau cd geluisterd hebt. Anders is de kans groot dat ik een berichtje stuur om me ervan te verzekeren dat je niet te vroeg aan een te sterke versie begint zonder dat je de consequenties kent. Ik lever in principe wat je bestelt, ik wil er alleen zeker van zijn dat ik voldoende informatie verstrekt heb en dat deze informatie ook aangekomen is.

Het Ocean Concert, Forest Concert, Birdsong Concert en de Ru du tro Maret cd zijn momenteel in sterkere versies beschikbaar.

Laatst aangepast op 4 september 2015

Naar  de uitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cdUitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cd Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi?
Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer cd's voor ontspannen studeren cd's voor ontspannen studeren
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page Verder naar de aanbevolen boeken pagina Terug naar de gebruiksaanwijzing van Hemi-Medi