Hemi-Medi
cd voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie


Meditatie met de Hemi-Medi cd

diepe meditatie , mediteren makkerlijker en sneller in diepe meditatie

Meditatie met de Hemi-Medi cd geeft een diepe meditatie in vrij korte tijd. Op de cd klinkt een prachtig beekje waardoor je innerlijke rust toeneemt en je bijna vanzelf aan het mediteren slaat. Naast het beekje staan er, onhoorbaar zachtjes, speciale tonen op de cd waardoor je meditatie snel verdiept. Door deze tonen (binaural beat tonen) worden je hersengolven gestimuleerd om net zo tot rust te komen als bij mensen die vele jaren ervaring met meditatie hebben.

Door het rustige geluid van het beekje zullen andere geluiden zullen naar de achtergrond verschuiven. Hierdoor zullen deze geluiden je aandacht niet opvragen waardoor je makkelijker naar binnen kunt keren voor diepe meditatie. Als je ook nog je ogen gesloten houdt bij het luisteren naar de cd dan zijn er dus ook geen visuele prikkels die je aandacht opvragen. Je smaak en reuk zullen na even ook geen prikkels geven doordat je went aan geuren waarna je ze niet meer waarneemt. Dus alleen je tastzintuigen zullen wat informatie doorgeven, en ook dat zal niet zo veel zijn. Zo'n situatie waarin het lichaam heel weinig informatie binnen krijgt (zintuiglijke deprivatie) wekt een ontspanning reactie op (ookwel relaxatie respons genoemd).

Je geest wordt door deze 'stilte' extra gevoelig voor de tonen die onder de klanken van het beekje verborgen zijn. Deze tonen stimuleren je hersengolven om rustiger te worden waardoor je geest en je lichaam tot rust komen. Het is makkelijker om je gedachten tot rust te brengen en vaak zullen ze vanzelf lange tijd, stil vallen. Andere kanten van je geest krijgen daardoor de ruimte.

Je kunt allerlei meditatietechnieken combineren met de Hemi-medi cd. Als je gewent bent om met een matra te mediteren dan kan dat ook terwijl je naar de cd luistert. Mediteren op je ademhaling kan gecombineerd worden. Ook de verschillende meditatie niveaus zoals die in de Raja-yoga geleerd worden zijn prima met de cd te combineren.

Als je nog geen ervaring hebt met meditatietechnieken dan kun je de volgende techniek gebruiken:


Wim Kijne 21 januari 2015

Meer informatie over de cd met ook voorbeeld MP3 bestanden van het binaural beat effect en met een stukje van de cd op de Hemi-Medi home page.

Naar  de uitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cdUitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cd Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi?
Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen Naar de Hemi-Medi home page E-mail